Мистерията покрай снимката на катастрофиралата "летяща чиния"

+27
593
Мистерията покрай снимката на катастрофиралата "летяща чиния"

В края на 2018 г. американската национална аерокосмическа агенция (НАСА) публикува невероятно изображение, изобразяващо нещо като катастрофирала летяща чиния. Снимката, която се появи на уебсайта на НАСА в раздела „Снимка на деня“, както се оказа, има невероятна история.

НЛО - Неизвестен летящ обект, извършило аварийно кацане в пустинята Юта? На пръв поглед да, но в действителност това, разбира се, не е НЛО. Става въпрос за капсулата на космическия кораб Genesis, която направи твърдо кацане. Интересното е, че преди кацането военните се интересуваха от капсулата, които записаха полета й и изпратиха няколко хеликоптера до мястото.

Според изчисленията на американските инженери капсулата е трябвало да направи много по-меко кацане. Но нещо се обърка и ценният товар, събран от космическия кораб Genesis, беше почти загубен.

Какъв е този товар? Genesis е космически кораб, който събира данни за състава на заредените частици, излъчвани от слънчевата корона. На борда на кораба имаше специална капсула, в която бяха събрани проби от слънчевия вятър - в един момент капсулата се отдели от апарата, за да се върне на Земята, осигурявайки на учените материал за изследване. Но капсулата не отвори своя забавящ се парашут, така че се разби в пустинята със скорост над 300 км / ч, което породи слухове за катастрофа на НЛО.

Благодарим ви за четенето! Пожелаваме ви успех във всичко!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии