Iridium - сигурен немски уеб браузър

+27
362
Iridium - сигурен немски уеб браузър

Нашето ревю ви отркива немски уеб браузър, създаден на базата на проекта с отворен код Chromium, според моделите Направени са около четиридесет редакции на кода на браузъра Iridium, целящи да осигурят поверителност и да дадат на потребителя контрол над техните данни. 

Експерименталните функции са премахнати от браузъра, инструментите за събиране и изпращане на телеметрия са премахнати, комуникацията с повечето услуги на Google е деактивирана. В допълнение към това, автоматичното изчистване на регистрационните файлове, записите в кеша и „бисквитките“ се активира, когато програмата е затворена, всички настройки за защита са зададени на „максимум“, а Qwant е избрана като търсачка по подразбиране, което придава особено значение на осигуряването на поверителност на потребителите. Останалата част от браузъра Iridium е същият добре познат Chrome.

Iridium Browser 

Разработчик: NETitwork.

Уебсайт на продукта: iridiumbrowser.de отвори

Кодова база: Chronium

Поддържани платформи: Windows, macOS, Linux.

В заключение добавяме, че защитените уеб браузъри не са панацея за цифрови заплахи. За да се избегне наблюдение и изтичане на данни, се препоръчва да се използват само надеждни Wi-Fi точки за достъп и да се използват софтуерни решения за криптиране на трафика. В допълнение към горните препоръки е важно и спазването на традиционните правила за компютърна сигурност - да се използва антивирусен, модерен и лицензиран софтуер, както и да се инсталира своевременно актуализация на операционната система и приложенията.

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии