Уеб версията на YouTube вече поддържа гласови команди

+26
388
Уеб версията на YouTube вече поддържа гласови команди

Функция, която отдавна е позната на тези, които гледат видеоклипове в мобилно приложение, вече се появи на компютъра. Google продължава да подобрява своя видео хостинг. Наскоро видяхме модификация на интерфейса на прозореца на видео плейъра.

Сега пристигна още една полезна функция, заимствана от приложението. Напоследък версията на браузъра поддържа гласови команди за търсене и навигация в услугата. Ако използвате гласова команда, докато гледате видеоклип, плеъера автоматично ще направи пауза.

За да активирате тази функция, трябва да щракнете върху иконата на микрофона, която е вдясно от лентата за търсене. След това приемете искането за разрешение да го използвате на устройството.

Между другото, с помощта на иновацията можете не само да търсите съдържание, но и да използвате други полезни функции. Например, като използвате гласова заявка, можете да прегледате историята на сърфирането или да започнете да възпроизвеждате последното видео от канал.

Google заяви, че функцията вече работи в много региони. Функцията е достъпна както за регистрирани, така и за излезли потребители.

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии