Мотивацията като призив за действие с цел подобряване на качеството на живот!

+33
522
Мотивацията като призив за действие с цел подобряване на качеството на живот!

 Поздрави на всички! Днес, когато имаме огромно количество информация, става трудно да се мотивираме и най-важното да действаме по план. Всичко зависи от нашите действия и действия в конкретна ситуация. Ние сами решаваме кога да действаме и кога просто да си почиваме и да не правим нищо. Вярата без дела е мъртва, този факт е важен фактор за нашето развитие и не можем да го отхвърляме, затова днес ще ви кажа как се мотивирам, като по този начин подобрявам качеството на живот. 

В тази статия представям съвети с примери и преки връзки. Всички представени съвети са опит.

Нека първо разгледаме такъв важен въпрос като - какво е качеството на живот?

Мисля, че отговорът на този въпрос трябва да бъде разгледан чрез разработване на структурата на компонентите, като качеството на живот включва четири компонента:

  1. Храна и здраве,
  2. Образование и саморазвитие,
  3. Финанси,
  4. Отношенията.

След като разгледахме структурата на качеството на живот, сега можем да преминем към съвети за подобряване на качеството на живот:

Храна и здраве - опитайте се да анализирате храната, която ядете, преминете към ядене на качествена храна, като изключите всички трансхидърни мазнини. За подобряване на здравето е необходимо да спортувате 3-4 пъти седмично, като използвате течен магнезий и креатин монохидрат.

Образование и саморазвитие - четете мотивираща литература.

Мотивационна литература: Тайната, Книгата на Еклесиаст

Гледайте мотивационни филми: Империята на съблазняването на Стив Джобс, Interstellar, Менталистът,

Финанси - планиране на приходи и разходи за месеца, най-добре е да използвате софтуер, така че да можете да видите в реално време колко имате на разположение до края на месеца. Всеки месец правете депозит, например, + $ 200, а остатъка оставете в края на месеца като пари за непредвидени разходи. Изводът е, че винаги ще имате пари и най-важното е, че ще видите пълната картина. Съветвам ви да прочетете книгата „Квадрантът на паричния поток“.

Отношенията - трябва да бъдат прозрачни във всеки аспект, независимо от ситуацията. Опитайте се да бъдете полезни с човека, с когото общувате искрено и безплатно. Ако имате трудности цитирайте моята фраза:

"Не съм от хората, които приемат ултиматуми!"

Мотивацията като призив за действие, какво може да ме мотивира сега? Много съм мотивиран от Epic music, наричам тази музика героична! Тази музика неведнъж ми е помагала във фитнеса по време на тренировки, самообразование. Също така е много приятно, когато слизам надолу или се изкачвам с велосипед, тъй като живея близо до планина Витоша. Някои примери за този жанр музика:

THERE IS A HERO IN US mix, Transformers - Arrival To Earth, Star Wars vs Marvel

Заключение

Всеки от нас може да направи определено заключение от тази статия. Най-важното е да се научите да се мотивирате и да търсите сила във всичко. Вие сте героят на живота си, всичко, което е невъзможно за вас, става възможно! Вие като ледоразбивач се пробивате напред, разбивайки ледените плочи на препятствията! Пожелавам ви успех във всичко, до което се докосне ръката ви и нека силата да бъде с вас!

С уважение, 

Авраам Михайлов

INSTAGRAM

RSS
Sofia
09:52

Благодаря ти много за съвети. Много ми хареса структурата на публикацията ти.

Юлиан
09:54

Сега започнах да планирам финансите си по ваша препоръка, благодаря.

Зареждане...

Други статии