Израел създаде батерии за електрически автомобили, които се зареждат за пет минути

+28
623
Израел създаде батерии за електрически автомобили, които се зареждат за пет минути

Израелският стартъп StoreDot пусна бързо зареждаща се батерия за електрически превозни средства. Благодарение на новото устройство, собствениците на такива автомобили ще могат да ги "зареждат" само за пет минути.

Характеристика на устройството за бързо зареждане е използването на металоидни наночастици вместо графит, който най-често се използва в съвременните батерии. Разработката StoreDot ще позволи на собствениците на електрически автомобили да ги зареждат с гориво толкова бързо, колкото бензиновите или дизеловите автомобили в компанията.

Батериите за стартиране са произведени от EVE Energy в Китай. Те се произвеждат в същите фабрики като литиево-йонните батерии. В бъдеще компанията възнамерява да пусне друга проба батерия, замествайки графита с по-евтин силиций.

Изпълнителният директор на StoreDot Дорон Майерсдорф отбеляза, че в повечето случаи хората не са склонни да купуват електрически автомобили, не поради високата цена, а поради ниския капацитет на батерията. „Или се страхувате да не закъсате на магистралата, или трябва да седите два часа на зарядната станция. Но ако опитът на шофьор [на електрическа кола] е точно като зареждането с гориво [кола на бензин], това притеснение изчезва “, каза ръководителят на стартиращото предприятие в интервю с ръководителя на стартиращото предприятие.

StoreDot преди това е разработил и батерии за „ултра бързо зареждане“ за смартфони, дронове и скутери. В момента стартъпът е успял да събере над 130 милиона долара. Инвеститори в компанията са Daimler, BP, Samsung и TDK.

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии