Биография на Румен Радев

+26
603
Биография на Румен Радев

Здравейте скъпи посетители, винаги ми било интересно да разбера биографии на силни публични личности. Споделям биографията на Румен Радев. Нека тази биография да ни мотивира стремежа към успеха независимо от ситуации в живота.

Напомням, според правилата на Микрофорум Отговори.БГ "Сайтът е свободен от политика, порно, екстремистки настроения, и в него забранено да се публикуват материали с такива категории", в тази статия споделям само биография, без коментар на политически теми. 

БИОГРАФИЯ

Румен Радев е петият демократично избран президент на Република България.
Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград.

ОБРАЗОВАНИЕ И НАГРАДИ
Завършва със златен медал Математическата гимназия в Хасково. Дипломира се като първенец на випуска във военновъздушното училище в Долна Митрополия.

През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ, а от 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабния профил на Военната академия „Г. С. Раковски“. Дипломира се като първенец на випуска.

През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания“. Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж.

КАРИЕРАТА
Има над 1400 летателни часа в кариерата си като пилот-изтребител. Демо-пилот на МиГ-29. Достига до чин генерал-майор, а в периода 2014 – 2016 г. е командир на Военновъздушните сили на Република България.

През ноември 2016 г. е избран за Президент на Република България с пряк вот и близо 60% от гласовете.

ЕЗИЦИ

Владее английски, немски и руски език.

Надяваме се че бяхме полезни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи !

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии