|

Топ 10 държави, в които плащат само за да живeете в тях

+13
1209
Топ 10 държави, в които плащат само за да живeете в тях

Кажете ми, доволни ли сте на 100% от начина, по който живеете сега? И ако точно сега ви предложат да се откажете от всичко и да заминете за друга държава, като промените живота си на 180 градуса, какво бихте отговорили? Съгласен ли си?

 Повечето от нас веднага биха започнали да мислят рационално: как ще напусна работата си, къде ще живея там и как да печеля пари, за какви пари ще летя? И има 80% шанс офертата за преместване да бъде отхвърлена, колкото и страхотна и вдъхновяваща да е тя. Въпросите са много коректни и оправдани, защото да изоставиш всичко, което е изградено през годините и да отидеш там - не знам къде, за да намеря нещо - не знам какво, е глупаво, ирационално, не в начин за възрастни или нещо подобно.

А сега нека променим малко входните данни: предлагат ви да се преместите в друга държава и те плащат за полета, всеки месец плащат чиста сума само за това, че сте се съгласили да се преместите и дори да осигурите жилище или да отделите пари за изграждането му. Това не е измислено предложение, а наистина работещи схеми, благодарение на които хиляди хора са сменили местоживеенето си.

Как работи? Факт е, че правителството на някои градове и държави се грижи за увеличаване на населението и развитие на района, така че те са готови да плащат големи суми само за това, че ще живеете и работите в тези градове. Кои са тези места толкова вълшебни? Избрахме 10-те най-интересни предложения. 

Мишима, Япония

Тарифа за полет: $ 950

Месечно плащане: от 750 $

Еднократно обезщетение: 4500 долара

Tова е опция за онези, които са уморени от суматохата на огромни градове. Мишима е малко селище, разположено на три острова наведнъж. Тук можете да стигнете само с ферибот. Сега в Мишима живеят около 450 души, а младежите бягат в града в търсене на високи заплати и забавления. Властите бяха много озадачени от този проблем и решиха по всякакъв начин да повишат демографските показатели и стандарта на живот на островите. Най-големият проблем тук е липсата на работни места, така че Мишима е идеален за тези, които например имат отдалечена работа.

Властите работят усилено, за да коригират настоящата ситуация, така че паричната подкрепа е нещо обичайно. Тук се осигуряват социални плащания за медицина и образование, отделя се отделна помощ за всяко дете и те дават увеличено месечно плащане за семейства. Цената за наемане на жилища в Мишима е ниска - около 150-200 долара.

Ню Хейвън, САЩ

Покупка на дом: 10 000 долара

За ремонт: $ 30 000

За покриване на студентски заем: $ 40 000

Ню Хейвън, макар и малък, е много уютен, удобен, но в същото време доста оживен град. Тук има специална атмосфера: много книжарници, художествени галерии, кина и безброй пицарии. В града са развити почти всички видове индустрия. Тук се намира и известният Йейлски университет. В Ню Хейвън, за разлика от много подобни предложения, ще имате пълноценен и комфортен живот. Предвидени са допълнителни плащания за военни, държавни служители, учители и лекари. Силно препоръчваме да разгледате отблизо.

Остров Матсикер, Австралия

Шест месеца напълно безплатен престой на острова.

Шест месеца на остров, заобиколен от океана, не е ли рай за рестартиране, преосмисляне и релаксация? Двойно е прекрасно, че подобна релаксация може да се получи абсолютно безплатно. Половин година живот на остров до фар, но далеч от цивилизацията. Готов? Можеш ли?

Откъде идва тази щедрост и защо всичко е безплатно? Не, това не е капан или измама. Тук ще работите. Жителите са отговорни за поддържането на фара, грижата за околността и изготвянето на доклади за времето (ще бъдете научени на това). Тук ще бъдете докарани с хеликоптер, ще бъде осигурена храна, настаняване и всичко необходимо. Важно е да сте адаптирани да живеете в условия, отдалечени от оранжериите. Ако всичко е наред, опитайте. Двойно готино е, ако решите да отидете на острова със съпруга / съпругата или приятеля си.

Детройт, САЩ

Плащания за специалисти: $ 2500

Кой не е чувал за Детройт? Този град е бил известен по целия свят, той се е смятал за автомобилната столица на САЩ. Тук живееха успешни, проспериращи, заможни хора. Така беше до средата на 20-ти век. И тогава всичко се промени драстично: липсата на работа принуди жителите на града да се движат масово в търсене на по-добър живот.

Сега ситуацията се подобрява бързо, така че градските власти решиха да привлекат нови жители тук. Тези, които се преместват, имат право на плащане в размер на 2500 долара. Еднократно или месечно не е посочено. Има едно условие: професията ви трябва да бъде търсена в Детройт. Сега има много свободни места и свободни места, така че определено си заслужава да опитате.

Провинция Саскачеван, Канада

Плащания за млади специалисти: $ 20 000

Саскачеван е доста развита провинция в Южна Канада. Тук живеят повече от един милион души, така че тук няма да ви е скучно. Властите се интересуват от привличане на млади и амбициозни специалисти, поради което предлагат да компенсират таксите за обучение на тези, които решат да се преместят тук. За да получите изплащане до 20 000 C $, трябва да решите да прекарате минимум седем години живот в Саскачеван, тъй като правителството ще плаща 10% от таксите за обучение през първите четири години и 20% за следващите три.

Чили

Субсидия за стартиране на бизнес: до $ 50 000

Интересът на чилийските власти се различава от интересите на други градове и държави в този списък: те решиха да привлекат млади, амбициозни бизнесмени и стартиращи компании. Ако решите да отворите бизнеса си тук, ще получите обезщетение в размер до $ 50 000, което можете да похарчите за развитието на вашето въображение. За бизнесмените тук има най-опростени условия за придвижване и живот: ще ви бъде предложена опростена годишна виза и почти пълна липса на данъци, те ще ви помогнат да установите мрежа от контакти и да проучите пространството за бизнес. Впоследствие има възможност да получите разрешение за пребиваване и да останете в Чили завинаги.

Кандела, Италия

Плащания за настаняване:

един човек - 800 €

семейна двойка - 1 200 €

семейна двойка с дете - 1 800 €

за семейство от 4 човека - от 2000 €

Кандела е уютен град в Италия. Подобно на други малки населени места, той не е пощаден от проблема с миграцията. Сега в него живеят около 3000 души. Ще ви бъде платено само за това, че живеете тук. Има само едно условие: трябва да си намерите работа поне с минималната заплата. Тук това е 7500 € на година.

Tulsa, САЩ

Такса за преместване: 2500 долара

Месечно плащане: 500 $

Еднократно плащане: 1500 долара след една година пребиваване

Градските власти привличат нови работници и бизнесмени в Тулса. За това се предоставят описаните по-горе плащания. В допълнение към обявените компенсации, новите жители на града ще получат жилища под наем на намалена ставка и пълно отсъствие на битови сметки за първите три месеца на пребиваване (те ще бъдат платени от градските власти). Между другото, интересно е, че разходите за живот в Тълса обикновено са много по-ниски, отколкото в други градове в Съединените щати. Например, ако сравните с Ню Йорк, тогава цената на месечния живот е с 61% по-ниска.

Манитоба, Канада

Жилищни и бизнес ползи: 25 000 долара

Парцели за жилищно строителство: $ 8

Плащанията за парцели тук не са обвързани с условия като постоянно пребиваване или определен вид виза. За да я придобиете на такава цена, трябва да осигурите нейното развитие в рамките на една година. Плащането за бизнес и жилища се предоставя на тези, които са решили да се установят изцяло тук и да започнат собствен бизнес. Обмислете факта, че повечето промоционални парцели се намират в близост до петролната площадка.

Утрехт, Холандия

Заплата: $ 1000

Това предложение е уникално по своята същност. Може би знаете, че Холандия е известна със своята силна хуманитарна база и образование. Тук по-често от други се провеждат множество изследвания в различни сфери на живота. Това предложение е поредният експеримент. Учените зададоха въпроса: какво ще се случи, ако всички хора в един и същи град получават една и съща заплата? Нивото на изплащане беше определено на $ 1000. Преместете се, ако желаете да участвате в подобен социален експеримент.

Надяваме се че бяхме полезни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи !

RSS
07:44

Лично аз бих избрал първо Австралия .

10:44

Ще избера Канада, Астралия, Италия, Чили.

Зареждане...