Измами с карти за подаръци Apple

+17
383
Измами с карти за подаръци Apple

Здравейте, публикуваме тази полезна статия с цел да сме информирани за този тип измами. 

Бъдете наясно с измами, включващи карти за подаръци на Apple, карти за подаръци на App Store и iTunes и карти за подаръци на Apple Store.

Съвети

Ако смятате, че сте жертва на измама, включваща карти за подаръци на Apple, карти за подаръци на App Store и iTunes или карти за подаръци на Apple Store, можете да се обадите на Apple на 800-275-2273 (САЩ) и да кажете „карти за подарък“, когато бъдете подканени .

Как действат измамници:

Поредица от измами се случват с молба хората да извършват плащания по телефона за неща като данъци, болнични сметки, парични гаранции, събиране на дългове и сметки. Измамите се извършват по много методи, включително карти за подарък. Тъй като измамниците понякога искат кодове от карти за подаръци на Apple, App Store и iTunes карти за подаръци или карти за подаръци на Apple Store, ние искаме да сме сигурни, че сме наясно с тези измами.

Независимо от причината за плащане, измамата следва определена формула: 

 Жертвата получава обаждане, вдъхващо паника и спешност да извърши плащане чрез закупуване на карти за подаръци Apple, карти за подаръци App Store и iTunes или карти за подарък Apple Store от най-близкия търговец магазин, магазин за електроника и др.). След като картите са закупени, жертвата е помолена да плати, като сподели кодовете на гърба на картата с обаждащия се по телефона.

Какво е важно да знаеме:

Важно е да знаете, че картите за подаръци на Apple и картите за подаръци на App Store и iTunes могат да се използват само за закупуване на стоки и услуги от Apple - включително от магазини за продажба на дребно на Apple, apple.com, App Store, iTunes Store, Apple Books, за абонаменти за Услуги на Apple като Apple Music, Apple News + и Apple Arcade или за съхранение в iCloud. 

Подаръчните карти на Apple Store могат да бъдат осребрени само в Интернет магазина на Apple и в магазините за продажба на дребно на Apple.

Препоръка от  APPLE:

Ако ви карат  да използвате картите за каквото и да е друго плащане, най-вероятно бихте могли да станете обект на измама и трябва незабавно да докладвате за това на местното полицейско управление, както и на Федералната търговска комисия (FTC) на reportfraud.ftc.gov

Свържете се с Apple Ако имате допълнителни въпроси или ако сте станали жертва на измама, включваща карти за подаръци на Apple, App Store и iTunes карти за подаръци или карти за подаръци на Apple Store, можете да се обадите на Apple на 800-275-2273 (САЩ) и да кажете „ карти за подарък ", или се свържете с Apple Support онлайн.

От цялото сърце Ви пожелаваме много здраве и повече позитивни моменти във вашия безценен живот!

Instagram abrahammihaylov блог

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии