Пабло Пикасо е живял на 91 години. До какви изводи за живота и хората е стигнал в напреднала възраст?

+18
626
Пабло Пикасо е живял на 91 години. До какви изводи за живота и хората е стигнал в напреднала възраст?

Пабло Пикасо се прочу с изключителния си поглед към света, който отрази в картините си. Той също така въведе в действителност наставлението на великия Конфуций, че ако намерите нещо, което ви харесва, няма да ви се налага да работите и ден в живота си. Подобрявайки това, което обича, човек постига успех. А успехът привлича като магнит пари и жени, слава и любов. Пикасо каза, че си почива, когато работи. И безумно уморен от безделие и посещения от гости. Художникът е изживял 91 години богат, жизнен живот и е оставил мъдри мисли за назидание на своите потомци.

Как да живеeм: 

 "Изкуството е изключването на ненужното."

За да накарате живота си да прилича на завършен шедьовър, а не на скици и чертежи, трябва да можете да отрежете всички ненужни, чужди, ненужни. Откажете се от наложените желания, които нямат нищо общо с истинския ви Аз, научете се да не обръщате внимание на общественото мнение и критика. Откъснете се от онези, които не бързат да прекарват време с вас.

„Обичам да живея в бедност, но с много пари в джоба си“

Кажете тази фраза на настоящите богати и те ще ви се изсмеят в лицето. Но в същото време има някакъв особен лукс в това да не зависиш от модата и тенденциите.

Парите могат да бъдат мярката за успех. Но покупките и неограничените разходи са мерило на комплексите.

„На света има толкова много неща, без които мога да се справя!“ - възкликна Сократ.

Думите му се оказаха златната истина, но не всеки може да ги разбере и дори тогава, само с възрастта.

Относно вдъхновението

„Вдъхновението съществува, но идва само по време на работа“

Един мой приятел се пенсионира на 40 години. Работил е за властите, където му отнема година за две. Помислих си, ето го - свобода и независимост. Правете това, което сърцето ви желае. Но ... седях 2 седмици в стените на апартамента и виех от скука. Нищо не го направи щастлив. Трябваше спешно да си търся работа, за да не се пропилява напразно потенциала.

Това е твърдението на Пикасо, че водата не тече под лежащ камък. Само в движение ставаме такива, каквито сме, само по този начин усещаме как животът набира своята висота. 

Относно необходимостта да обичаш

"Ако нямаше кой да обича, щях да се влюбя в дръжка на вратата."

Хубаво е да прочетете тези думи. И тогава просто чувате от съвременниците си, че не можете да вярвате на хората, че трябва да ги държите на разстояние и никога да не обичате. Хората възприемат любовта като слабост. Те бързо седят на вратовете си, бичуват ги и със сигурност плюят под душа.

Но любовта беше замислена по различен начин: гориво, пикантна подправка към живота. А този, който е способен да обича искрено и с цялата си душа, винаги печели над този, който предпочита да затвори сърцето си със седем ключалки. 

За хората

Това не означава, че сте принудени да живеете в общество на празни и лицемерни хора. Това означава само, че трябва да израствате над себе си и да търсите онези други: оригинални, естествени, верни, а не фалшиви. За старостта, възрастта, времето

"Трябва да отделите много време, за да станете най-накрая млади."

Младостта не е само блясък в очите и руж по бузите. Това е специално отношение към живота, жажда за откритие, звънлив смях, очакване на чудо, липса на страх от нови неща, способност да бъдете изненадани, лесно отношение към всичко, увереност, че всичко може да бъде коригирано, гъвкавост и пластичност на душата и ума. Откриване на себе си и жажда за любов.

"С възрастта вятърът става по-силен. И винаги е в лицето."

Дали хората стават по-мъдри и не допускат грешки с възрастта? Всъщност те просто не водят до ситуации, в които можете да заблудите. И животът продължава да изпраща препятствия и да поставя задачи, които трябва спешно да бъдат решени.

Но има добри новини за тези, които се страхуват от старостта. Пикасо казва:

"Ние не старееме, а узряваме."

Надяваме се че бяхме полезни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи !

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии