AirTag помогна да се намери откраднат автомобил Subaru

+13
672
AirTag помогна да се намери откраднат автомобил Subaru

Здравейте, AirTag показва как иновации подобряват сигурността в нашият живот! 

Потребител на Reddit от Чикаго сподели интересна история за кражбата и намирането на колата му Subaru.Скоти нарича тази история една от най -нелепите в живота му. Полицията не можа да намери колата, но тогава той си спомни, че е скрил AirTag в колата и бързо я намери.

История на Скоти, превод на български:

Аз съм бухал. Излязох от колата си около 3 часа и установих, че колата ми липсва. Разведен съм, но все още съм приятел със съпругата си, а по -малкият й брат живее с мен. Той също е нощен бухал, затова си помислих, че е карал кола до Макдоналдс или нещо такова. Писах му, за да разбера дали е така, и той ми каза не.

Колата ми (Subaru Forester 2010 г.) беше открадната.

Направих всичко възможно, когато колата ви бъде открадната. Обадих се в полицията и подадох сигнал. Те приеха доклада за отвличане, но не изглеждаха оптимисти. Логично е, че живея в предградие на Чикаго, където има милиони коли и полицията винаги е заета. Подадох застрахователна претенция и седнах, раздразнен, мислейки кой ми открадна проклетата кола.

Тогава се сетих, че съм поставил резервния AirTag в държача за слънчеви очила. Купих пакет от 4 и си помислих, че може да ми помогне да намеря колата. В Чикаго има милиони iPhone, така че реших, че шансовете да се появи на картата са доста високи.

Затова отбелязах, че AirTag е загубен. Последният път, когато посочи местоположението си в дома ми, беше в 22:17 предната вечер, така че знаех, че колата ми е била открадната през предходните 5 часа.

По -малко от 10 минути по -късно получих известие, че колата ми е намерена в Нортлейк, предградие на Чикаго, на около половин час път от мен. Той стоеше на паркинга на Walmart.

Очевидно веднага веднага се обадих на 911 и обясних ситуацията. Полицията отишла да провери паркинга, но не намерила колата.

Тогава етикетът започна да показва нови места. Знаех точно къде е.

Когато пристигнах на паркинга на Walmart, яздех със забит телефон през прозореца, докато Bluetoothът ми не се свърже с тракера. Седнах и чаках, надявайки се, че колата е на клиент, който си тръгва.

След около половин час ми омръзна да чакам и просто реших да се прибера. Мислех да се обадя на следователя и да му кажа, че знам, че колата е паркирана, и да видя дали може да получи кадрите от наблюдението на Walmart. Може би ще покажат на някого.

Седнах на светофар, за да напусна паркинга на Walmart.

Тогава виждам, че МОЯТА ОТКРАДЕНА АВТОМОБИЛА Е НА ПАРКИНГА. Това може да се види във видеозаписа на DVR от втората ми кола, където също можете да ме видите как развълнувано се обаждам на полицията.

Видео от регистратора:

Историята не свършва дотук. Колата е намерена и върната:

Не можех да повярвам. Не видях номера на табелата, но колата ми е с необичайно грозен оранжев цвят и съм на 90% сигурен, че е моя. Чакам колата да изчезне зад ъгъла в огледалото за обратно виждане и да се обърна. Гледам как този човек в колата ми кара бавно покрай него и намирам незабележимо място за паркиране.

В момента съм решен да не загубя колата си, тъй като я открих по чудо. Изкушавам се да карам право напред и да го блокирам на място. Но не искам да бъда застрелян и не искам да повредя колите си, ако се опита да пробие пътя. Така че, малко уплашен, отново се обаждам на полицията. Това е четвъртият път, когато се обаждах на 911 за последните 3 часа и полицайката от Нортлейк, към която бях прехвърлен, знае ситуацията.

За щастие 2 полицейски коли пристигнаха много бързо. Размахвам ръка и отчаяно посочвам прозореца към колата си.

Те измъкват един слаб, блед човек от колата, толкова слаб и унил, че искрено ми стана малко жал за него. Стана още по -лошо, когато разбрах, че е бездомник и, съдейки по запасите от тежки наркотици в колата ми, наркоман.

Колата ми беше разбита. Миришеше на цигари и трева, а по пода имаше фасове. За по -малко от 7 часа колата ми приличаше на количка, не преувеличавам. Полицията ме принуди лично да проверя всичко, за да открия кое е мое и кое не. Той съдържаше няколко чанти, откраднати телефони, таблети, часовници и много боклуци.

В резултат на това колата е върната на собственика, а извършителят е наказан за извършване на престъпление.

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии