Windows 11 забавя процесорите Ryzen

+11
297
Windows 11 забавя процесорите Ryzen

След стартирането на Windows 11 доста хора решиха незабавно да инсталират нова система, без да чакат първата информация за някакви сериозни грешки. Сред тях имаше и много потребители на процесори AMD Ryzen и за съжаление това не беше добра идея в техния случай. Оказва се, че е открита значителна грешка, водеща до значително намаляване на производителността, което може да достигне до 15%. Изглежда, че функцията CPPC2 не работи според очакванията.

AMD и Microsoft съобщават за потвърждение на грешки, влияещи върху производителността на чиповете в приложенията. Първият се отнася до управлението на кеша на процесора L3 - времето за достъп е увеличено три пъти. Това води до факта, че програмите, които силно зареждат подсистемата в случая памет, могат да работят по -неефективно от преди. Според декларацията в повечето случаи говорим за намаляване на производителността с 3-5%, но е възможно да се намали дори с 10-15%, предимно в игрите.

Има и грешка във функцията CPPC2 (наричана още "предпочитано ядро"), която може да не планира предпочитани нишки за най - бързото ядро на процесора. Това от своя страна води до влошаване на производителността в приложенията въз основа на производителността на едно ядро. AMD споменава, че разликите се наблюдават най - вече при чипове с поне осем ядра, чийто TDP надвишава 65W.

От гледна точка на потребителя, най -важното, поправките са на път. AMD и Microsoft обявиха пускането на обновление още през октомври 2021 г. 

Ако използвате Windows 10 и сте доволни от това, сега бързото надграждане до Windows 11 може да няма смисъл. Ако търсите независимост и свобода възползвайте се от Linux!

Надяваме се че бяхме полезни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи !

ПОДОБНИ СТАТИИ:

Хакерите започват да разпространяват вируси и рекламен софтуер под прикритието на Windows 11  отвори

Нова заплаха! 0-day Windows 10 ви позволява да съсипете твърдия си диск с едноредова команда отвори

Най-интересните проекти в света работят на Linux.  отвори

Ревю за Linux, планирани публикации   отвори

Linux Mint Cinnamon  отвори

Четири факта които правят ThinkPad уникален отвори


RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии