Самолетът HondaJet 2600 е официално представен

+12
180
Самолетът HondaJet 2600 е официално представен

Honda, известна предимно с производството на автомобили, си е поставила за цел да завладее небето и от 2006 г. развива компания, чиято цел е да разработва самолети. На тазгодишната Национална асоциация за бизнес авиация в Лас Вегас компанията представи най -новия си проект.

Трябва да се отбележи в началото, че HondaJet 2600 в момента е в концептуална фаза и ще мине много време, преди да видим демонстрация на реалните възможности на самолета. Дизайнът обаче изглежда интересен и производителят се хвали в прессъобщение, че това ще бъде самолет, работещ на изключително висок таван като пътнически самолет.

Повечето пътнически самолети летят на 11 км, главно поради ефективността и икономичността (пътуването е най -икономично на тази височина). Honda си е поставила за цел да увеличи този параметър до повече от 14 км, като същевременно намали разхода на гориво с 20% спрямо сегашните стандарти. Звучи амбициозно, но това не е краят на съобщението - Михимаса Фуджино, главен изпълнителен директор на Honda Aircraft Company, подчертава, че HondaJet 2600 ще има изключително ниски емисии на CO2, което ще позволи въвеждането на „ново поколение бизнес джетове“.

Японската компания също може да се похвали, че самолетът има максимален обхват от почти 4,9 хиляди, според компанията HondaJet 2600 ще бъде "първият лек самолет в света, способен да извършва непрекъснати трансконтинентални полети в САЩ".Трябва да се добави, че самолетът ще може да побере 11 пътници, а благодарение на автогаза (автоматичен дроселен клапан) и автоспирането (автоматична хидравлична спирачна система), самолетът може да се управлява от един пилот.

Официален сайт на проекта - https://www.hondajet.com/en/Products/HondaJet-2600-Concept отвори

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии