PinePhone Pro е нов смартфон с Linux за $ 399

+10
161
PinePhone Pro е нов смартфон с Linux за $ 399

PinePhone Pro е още един смартфон, който работи под контрола на Linux дистрибуция. Самият телефон има някои доста основни технически спецификации, които не са особено вълнуващи но това е начало на проекта.

Цената на смартфона PinePhone Pro в момента е определена на $ 399. Ако вземем предвид характеристиките, цената изглежда непосилна и за такива пари можете да си купите нещо много по -добро. За този телефон обаче всичко е свързано със софтуера.

PinePhone Pro е смартфон, базиран на Linux. Това е главно разпространение, но всъщност има над 20 други системи в бета тестване. Така собствениците ще имат от какво да избират. Благодарение на Anbox и Waydroid е възможно да се стартират приложения за Android.

Смартфонът има 6-инчов IPS екран с HD + резолюция. Той използва процесор Rockchip RK3399S с поддръжка за 4 GB RAM. 128 GB място за съхранение е отделено за ROM, разширяемо с четец на microSD карти до 2TB. За живота на телефона се грижи батерия с капацитет 3000 mAh.В допълнение, PinePhone Pro има 13MP камера със сензор Sony IMX256. Предната камера има 5MP OmniVision OV5640 сензор.

Официален сайт на проекта - https://www.pine64.org/pinephonepro/  отвори

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии