7 невероятни изобретения на Леонардо Да Винчи

+14
173
7 невероятни изобретения на Леонардо Да Винчи

Леонардо да Винчи - известен италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанс. 

Представяме ви седем от неговите най-странни и същевременно невероятни изобретения изпреварили времето си.

Лагер

Как изобретяването на сачмените лагери не изглежда така впечатляващо, но повечето съвременни машини зависят от тях. Благодарение на гладко търкалящи се топки междуподвижните опорни повърхности предотвратяват триене. Много историци смятат, че записите на Да Винчи съдържат първата практическа употреба на лагери.

Парашут

Парашутистите се движат със скорост около 193 километра в час при свободно падане без отворен парашут. Идеята на парашута е да се спуска скоростта на падане до стойност, която осигурява безопасно кацане на земята.

Орнитоптер

Леонардо да Винчи беше объркан от птиците. Той гледа тях, и взаимства от тях идеи за техните изобретения. Едно от тези изобретения, негов плод мания за птици, имаше орнитоптер, устройство, което смяташе, че теоретично ще позволи човек лети във въздуха като птица. Орнитоптер е метод, чрез който хората могат да отскачат  и летят. Крилата му бяха предназначени за отстраняване задвижвано от манивела.

Автоматично огнестрелно оръжие

Автоматичните огнестрелни оръжия на Да Винчи не бяха точно това, което представяме днес. Той обаче може да изиграе значителен брой удари за относително кратък период от време. Изобретателят постави 11 мускета (тип пушка) една до друга върху три овални дъски, всичко това прикрепен към подвижното рамо. Това позволява след изстрели от първите 11 мускети, други 11 заместват на тяхно място, а първите се охлаждат и се презареждат и са готови за стрелба.

Брониран танк

Възможност за управление от човешка сила 8 души, бронираният танк изглеждаше като голяма дървена костенурка, въоръжена с 36 оръдия. Беше контролирано от системата зъбчати колянови валове. Мъжете в танка бяха добре защитени, за да могат безусловно да достигнат център на битката.

Въздушно витло

На принципа на съвременните хеликоптери, това летяща машина изглежда като гигантска въртележка. Перката на това устройството беше направено от тънък плат и имаше спирала форма.

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии