Свободата на движение развива креативността на човека

+14
633
Свободата на движение развива креативността на човека

Учените са открили, че творческата работа на човешкия мозък по-специално зависи от свободата на движение. Това заявиха служителите на университета "Юлий-Максимилиан" във Вюрцбург.

Резултатите от научната работа се появиха в списанието Psychological Research. Разгледайте официален документ на изследване в PDF тук

Проведени са три експеримента, в които участват 60 доброволци. Те трябваше да решат проблема с „алтернативното използване на Гилфорд“. Например на участниците в проучването беше даден набор от думи и трябваше да изброят всички възможни начини, по които тези обекти могат да бъдат използвани.

В първия експеримент някои доброволци можеха да се разхождат из стаята, докато други трябваше да седят на едно място. В последващи проучвания на доброволците беше разрешено да ходят свободно, докато от други се изискваше да вървят по определен маршрут.

Оказа се, че тези хора, които нямат ограничения в движението, са проявили най-голяма креативност. В случай, че движенията са строго ограничени, ефектът е обратен.

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии