Tърсенето на специалисти в крипто индустрията е нараснало с 395%

+13
601
Tърсенето на специалисти в крипто индустрията е нараснало с 395%

LinkedIn проведе проучване и установи, че миналата година работодателите в САЩ са публикували 395% повече реклами за търсене на работа с ключовите думи Bitcoin, Ethereum, Blockchain и Cryptocurrency.

Броят на свободните работни места в технологичната индустрия се е увеличил само с 98% спрямо 2020 г. Така крипто индустрията три пъти изпревари високотехнологичната сфера по брой създадени работни места.

HR персоналът на компании, работещи в индустрията на дигиталните активи, търсеше основно програмисти и финансови специалисти. Преди това списъкът с най-търсените професии включваше миньори и търговци. Промяната в тенденцията на пазара на труда, разбира се, показва напредъка на крипто индустрията.

Безпрецедентният ръст в търсенето на експерти във виртуални валути и децентрализирани мрежи се дължи преди всичко на огромното количество финансиране за блокчейн предприятия. Според изследователската фирма PitchBook, инвеститорите са инвестирали 30 милиарда долара в стартиращи фирми за криптовалута през 2021 г.

Освен това нивото на капитализация на цифровите активи надхвърли 3 трилиона долара.

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии