„Защо се случва промяната след изпитания?“: Рецензия на филма „Тик-так... бум!“

+6
154
„Защо се случва промяната след изпитания?“: Рецензия на филма „Тик-так... бум!“

  Сюжетът ни отвежда по улиците на облачния Ню Йорк през 90-те години. Един от жителите му, младият композитор на име Джонатан Ларсън, работи като сервитьор в малка закусвалня. Успоредно с този малък доход, той усърдно пише мюзикъл, наречен "Superbia", който, както се надява, в бъдеще ще се превърне в нов хит на Бродуей и най-накрая ще му позволи да избяга от бедността. 

Всичко в живота на Джон далеч не е просто: момичето Сюзън е уморено да чака гаджето си да постигне успех в бизнеса си, а най-добрият му приятел Майкъл, междувременно, изостави мечтите си за актьорска кариера и получи работа в престижна работа в рекламна агенция. 

Джонатан е на път да навърши 30 години и започва да се притеснява, че е пропилял много години от живота си, когато почти всеки от идолите му вече е придобил световна слава до тази възраст.

Тази история ни приканва да се потопим в необичайното мислене на творческа личност, изживяваща всички емоции на централния герой, от паническото желание да завърши делото на мечтите си, завършвайки с необходимостта да осъзнаем, че животът е преди всичко днес, а не безгранични планове за бъдещето. Благодарение на добре развитата вторична линия на най-добрия приятел на главния герой се разкрива основният подтекст на сюжета - хората, които живеят тук и сега, опитвайки се да се наслаждават на дишането дори в най-трудните моменти за себе си, определено правят най-умното нещо възможен. Невъзможно е първоначално да се изчисли времето, отредено на всеки човек в този свят. Джонатан Ларсън почина на 35-годишна възраст, един ден преди премиерата на основната си творба. Всъщност филмът на Миранда е за създаването на този мюзикъл, пренасяйки ни през бурния, неспокоен ум на Джон, постепенно променяйки самата дефиниция на мюзикъла, неговия звук, неговия повествователен потенциал.

„Тик-так… бум!“ е трогателна, добре написана и инсценирана история на една наистина интересна творческа личност, която с всички сили се опитваше да върви към целта си въпреки многобройните препятствия и постоянния натиск отвън. Възрастта е само числа и има възможност да се реализираш на всяка възраст. И ако погледнете на всичко това единствено от гледна точка на вълнуващото изпълнение на Андрю Гарфийлд, то без съмнение имаме пред нас една от най-добрите му роли в последно време.

Трейлър

Надяваме се че бяхме интересни за вас, бъдете винаги здрави и щастливи!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии