Интервю с автора на книгата "Kалиестениката"

+15
831
Интервю с автора на книгата "Kалиестениката"

Здравейте, уважаеми читатели на Отговори.БГ, понеже за нас спортът е нещо без което не можем и е глобален мотиватор, решихме да научим ново направление в спорта и как това ново направление се развива в България, запознахме се с Пламен Атанасов, който е автор на книгата “Kалиестениката”, интервюто е базирано върху въпроси и отговори.

Въпроси и отговори:

1. Може ли Калистеника да замени фитнеса?

Лично за мен, нито един спорт не може да замени друг, както и не можем да получим еднакви резултати във всеки един спорт. За себе си избирам тренировките със собствено тегло, защото освен, че развивам тялото си, усвоявам и различни движения с него.

2. Върху какви упражнения е базиран този вид спорт?

Като започнем с основните упражнения, като набирания, кофички, лицеви опори и клекове, до достигане на много други дори и с главата надолу.

3. Какво ви е мотивирало да започнете с калиестениката?

Движението. Обичам да се движа от дете. Всички сме обичали, но мнозина загубваме тази страст в житейския си път.

4. Разбрахме от вашата книга за 8-седмична тренировъчна програма. Какво може да постигне един начинаещ след успешно преминаване на тази програма?

В книгата описвам няколко видове програми, които могат да бъдат полезни на всеки един читател, спрямо неговата цел. Със сигурност една от тях би го приближила до нея, но преминавайки я цялата, както съм описал и в книгата, трябва да бъде променена. Било то променяйки упражненията, повишавайки сериите или повторенията. Винаги трябва да останем отворени към промяна, в противен случай започваме да тъпчем на едно място.

5. Какви видове добавки препоръчвате при практикуване на този вид спорт?

Вода и храна.

6. Какво е за вас да овладееш изкуството на тялото?

Овладели сме го още при раждането си. Скачали сме, бягали сме, изкуството е да го запазим.

7.Какво съвети бихте дали за възстановяване след интензивна тренировка?

Разтягането е най- важната част от всеки край на тренировката. Споделяне на време с любимите за нас хора, зареждайки се с позитивна енергия, както и разходка в природата.

RSS
Roman
09:47

Къде мога да поръчам книгата?

09:56 (редактиран)

Споделям Email на автора — plamkoatanasov@abv.bg

Mitko
09:53
+1

Харесвам този пост,  оценявам го, че го публикувахте. „Ние сме наказани от греховете си, а не заради тях.“ от Елбърт Хъбард.

Marshal
09:58
+1

Наистина харесвам вашия стил на писане, фантастична информация, оценявам положително тази публикация.

Зареждане...

Други статии