Linux Mint 21.2 и LTS стратегия

+13
1119
Linux Mint 21.2 и LTS стратегия

Linux Mint 21.2 е последното издание на популярната операционна система, което се отличава с няколко ключови компонента и стратегия за дългосрочна поддръжка (LTS). Това прави Linux Mint 21.2 не само мощна и функционална, но и изключително удобна за ползване.

Cinnamon 5.8 - Подобрената среда на работен плот

Linux Mint 21.2 пристига с новата версия на Cinnamon - 5.8. Тази изключително изчистена и елегантна среда на работен плот предоставя усъвършенствани възможности за персонализация и по-гладка работа. Новите функционалности на Cinnamon 5.8 предлагат на потребителите изцяло обновен и интуитивен интерфейс, който улеснява работата със системата и подобрява ежедневното им изживяване.

Ядро на Linux 5.15 - За по-надеждна и оптимизирана производителност

Linux Mint 21.2 използва последното ядро на Linux - версия 5.15. Това осигурява значителни подобрения в стабилността и ефективността на системата, като в същото време позволява по-голямо съвместимост с разнообразни хардуерни конфигурации. Актуализирането ядро гарантира по-добра оптимизация и усъвършенствани функции, които повишават общата производителност на Linux Mint 21.2.

База пакети на Ubuntu 22.04 - Основата за стабилност и богатство от приложения

Linux Mint 21.2 се основава на базата пакети на Ubuntu 22.04, което осигурява на потребителите достъп до надеждни и актуални пакети, включително безценни актуализации за сигурност. Тази комбинация предоставя стабилност и съвместимост, като същевременно предоставя широк избор от богато разнообразие от приложения и инструменти, които удовлетворяват нуждите на всяка потребителска група.

LTS стратегия:

Linux Mint 21.2 следва дългосрочна стратегия за поддръжка (LTS). Това означава, че операционната система ще получава актуализации за сигурност в продължение на цели седем години - до 2027 година. Тази стабилна LTS поддръжка е от съществено значение за потребителите, които желаят непрекъснат и безопасен достъп до своите системи, особено в корпоративни или професионални среди.

До 2024 година, последващите версии на Linux Mint ще запазят същата пакетна база като Linux Mint 21.2. Това дава на потребителите гаранция, че надграждането към бъдещите версии на операционната система ще бъде бързо, лесно и безпроблемно. Екипът за разработка на Linux Mint се фокусира изцяло върху поддържането и подобряването на съществуващата база до този момент, за да осигури на потребителите най-стабилното и надеждно изживяване при работа с операционната система.

Заключение:

Linux Mint 21.2 се превърна в едно от най-предпочитаните решения за потребителите, които търсят съчетание от съвременен интерфейс, стабилност и удобство на употреба. С Cinnamon 5.8, ядро на Linux 5.15 и база пакети на Ubuntu 22.04, Linux Mint 21.2 предлага надеждност и оптимизация за разнообразни потребителски нужди. Опцията за дългосрочна поддръжка до 2027 г. гарантира, че Linux Mint 21.2 ще остане водещ избор за дълги години напред, привличайки още повече потребители към своите редици.

Поддръжка на български език:

Linux Mint поддържа интерфейс на български език включително и всички инсталирани програми по-подразбиране.

Полезни линкове:

Инструкция за Инсталация на български. ОТВОРИ

Изтегляне на Linux Mint от български сървър предоставен от TelePoint. ИЗТЕГЛИ

Нови възможности на версия 21.2 ОТВОРИ

Сканирай и запази инструкция за инсталация: 

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии