Google разкрива най-горещите търсения в България през 2023 г

+1
213
Google разкрива най-горещите търсения в България през 2023 г

Гигантът в света на търсачките, Google, представи своя годишен доклад, откривайки пред нас интересните предпочитания и трендове на българските потребители през изминалата година. Въпреки че подробности за глобалните търсения са важни, тези в категориите "Личности", "Концерти" и "Филми" за България заслужават специално внимание.

Категория "Личности" показва ярко разнообразие от известни лица, като изпъкващо име е бившият кандидат-кмет на София, Ваня Григорова, която се нарежда на първо място. Второто място заема вицепремиера Мария Габриел, следвана от новоизбрания кмет на столицата Васил Терзиев. Топ 10 също включва имена като шахматистката Нургюл Салимова, бизнесменът Васил Божков, бившият главен прокурор Иван Гешев, журналистката Виктория Готева, певицата Керана и бившият журналист от bTV Антон Хекимян.

В музикалната категория е видимо доминиране на концертите, като на върха се изкачва Imagine Dragons, групата, която напълни стадион "Васил Левски" през лятото. Второто място принадлежи на Ед Шийрън, очакващ се с концерт през следващата година, докато трети е Графа, изпълнил свой концерт на най-голямата открита сцена в България.

Филмовата категория не изненадва с търсенията си, като "Опенхаймер" и "Барби" се нареждат в челната двойка. На трето място са "Бързи и яростни", следвани от българския хит през 2023 г. - "Чалга". В топ 10 влизат и "Всичко навсякъде наведнъж", "Аватар 2", "Джон Уик 4", "Монархията 2" и "Мега звяр 2".

В сферата на технологиите и игрите изкуственият интелект се явява като гореща тема, като търсенията за ChatGPT и системата за ранно известяване BG-ALERT са тренд. Този тренд подчертава интереса и усилията на обществото за иновации в технологичния свят.

Така Google Trends разкрива българските предпочитания и интереси, предоставяйки ни инсайт в динамичния свят на личностите, музиката, филмите и технологиите в изминалата година.

RSS
13:53
16:29
Зареждане...

Други статии