Подобряване на Дисциплина и Мотивация

+3
372
Подобряване на Дисциплина и Мотивация

Здравейте! Да разгледаме темите за мотивация и дисциплина, вдъхновени от цитати на двама известни личности: Авраам Линколн и Наполеон Хил.

Мотивация:
Мотивацията е вътрешният огън, който ни поддържа насочени към целите ни. Ето някои мъдри думи, които ни напомнят за важността на мотивацията:

1. Авраам Линколн: „Желанието може да се превърне в злато.”


2. Наполеон Хил: „Най-голямата беда за човечеството е, че всеки знае думата „невъзможно”. Успехът идва при този, който мисли в категориите за успех. Поражението следва този, който си позволява да мисли в категориите на поражението.”


3. Наполеон Хил: „Колкото по-дълго вървите към успеха, толкова по-близо е той. Прекалено много хора се отказват крачка преди победата. Запомнете: тази крачка ще я направи някой друг.


Дисциплина:

Дисциплината е ключът към постигането на целите ни. Вотът на упоритостта и последователността ни води към успеха. Ето още няколко цитата, които ни напомнят за важността на дисциплината:

1.Наполеон Хил: „Трябва да накарате съзнанието си да работи, да проумее, че печеленето на пари не бива да се оставя на късмета или на случайността. Хората, натрупали крупни състояния, дълго са се надявали, искали, желали и градили планове, преди към тях да потекат реки от пари.”


2.Наполеон Хил: „Никога няма да станете богати, ако не доведете до точката на кипене своята страст към парите, ако не повярвате в богатството, така, както в себе си.


3.Наполеон Хил: „Съществува човешка слабост срещу която няма открит лек: отсъствието на честолюбие!


Нека тези мъдри думи на двамата автори ни вдъхновят да работим усърдно, да се стремим към целите си и да създаваме дисциплина в живота си. Успех!

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии