Подслушване, как да предпазим себе си и какво трябва да знаем?

+68
1840
Подслушване, как да предпазим себе си и какво трябва да знаем?

 Днес е момента когато можем да зададем въпроса - възможно ли е някой да ни подслушва и за какво? Повечето хора мислят че това не проблем, нека да ме подслушват аз не разполагам с ценна информация. Всеки човек е ценен и неговото лично пространство никой няма право да нарушава! Трябва да разгледаме този проблем от детективска гледна точка: при определено подслушване какво правят с тази информация и как могат да злоупотребят с тази информация. 

При подслушването можем да имаме следните минуси: 

  • бързо изхабяване на батерия,
  • някой може да намери някаква информация и после да злоупотреби,
  • някой може да публикува тази информация за да ни навреди, 
  • някой може да ни изнудва с тази информация за определена сума пари. 
  • някой може да продаде нашите разговори на черен пазар и вследствие на това да злоупотреби.

Всяка една информация която споделяме е ценна и никой няма право да я достъпва без нашето съгласие, споделяме ви няколко кода които помагат да спрат това беззаконие. Кодовете които споделяме важат за всички оператори и конфигурират телефона и връзка с оператор: 

Кодовете определящи и разрешаващи проблем:

*#62# С тази команда можете да разберете кой номер ви  подслушва и към кой номер се препращат повиквания, дори ако телефон е изключен или е извън обхвата на мрежата.

##002# Код деактивира всяко пренасочване и подслушването. Така само вие ще ги приемете.

*#21#  Позволява да видите информация за включеното пренасочване на повиквания - обаждания, съобщения и други данни. Много е удобно, ако искате да проверите дали някой ви шпионира.

Други полезни кодове:

*#30# Предоставя информация за определяне на номера на входящ абонат, така можете да разберете скрит номер от което получавате обаждане.

*#33# Показва информация за блокиране на изходящи поддържани услуги, като обаждания, SMS и други данни.

*#43# Показва информация за изчакване на повикване.

Разбира се това не е панацея решаваща всички проблеми, но защо да не се възползваме от информация с която разполагаме сега? Имаме още кодове но тези кодове не са за всички а предимно за програмисти и специални служби и при не правилното използване може да навредят на телефона ви, ако желаете да ги получите пишете в коментарите. 

Вашето мнение или история е важна за нас! По-възможност споделете вашият опит в коментарите, Пожелаваме ви успехи във всичко което докосвате и сигурен живот! 

RSS
Мария
22:15

Изключително полезна информация, благодаря ви отговори.бг!

Ферди
07:16
+1

Много точна информация, браво момчета! :) 

Зареждане...

Други статии