IMEI е номер който може да ни предпази при определени проблеми.

+63
1910
IMEI е номер който може да ни предпази при определени проблеми.

 IMEI е много важна част от информация за устройството. Този уникален номер ни дава възможност да разрешаваме много проблеми свързани със сигурноста. IMEI можем да сравним с личната ни карта която има уникален номер определящ информация за нас и нашата уникалност. Устройствата могат да бъдат еднакви но IMEI е уникален. 

*#06#  код който показва IMEI номера на устройството ни. Кодът важи за всички операционни системи. 

Съвети които могат да ни предпазят: 

Не споделяйте IMEI на никого, лицето които разполага с IMEI на устройството може да определи местоположението ви през специални услуги, тези услуги за съжаление има ги и онлайн в сободен достъп.

След покупката на устройството, запишете го на хартия и пазете го в портмонето както лична карта.

Никога не купувайте телефони от заложни къщи или втора ръка без гаранция или документи. Всяко устройство има история. Ако някой злоупотребил с това устройство и после го продава? Най добре да е ново устройство с гаранцията и при определени проблеми закона да е на нашата страна.

При какви ситуации IMEI може да ни помогне? 

При загубата на устройството можем  да се обърнем към полицията предоставяйки IMEI номера. Полицията може да намери устройството в най близко време. Престъпниците могат да сменят сим картата или да преинсталират устройството но това няма да им помогне. 

Пожелаваме ви успех и сигурността във всичко което правите, пазете себе си от всичко което може да създаде проблем.

RSS
Comment deleted
Зареждане...

Други статии