Ден на Българския спорт

+61
1167
Ден на Българския спорт

 Днес е много важен празник за България! Честит празник на всички Българи за които спорт е глобален мотиватор, всички които работят и се развиват в тази сфера! 

Няколко исторически факта: 

 На 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението. Най-известни са Шарл Шампо и Луи Айер.

За първи път в България швейцарците внасят футболни топки и различни уреди за гимнастически тренировки, основават гимнастическа организация "Юнак". Шампо е и първият участник за България на Летни олимпийски игри - през 1896 г. в Атина. Ежегодно на празника се организират различни спортни мероприятия из цялата страна.

Официално празнува се от 2005 г. Денят е професионален празник на работещите в сферата на спорта.

Георги Живков министър на Народното просвещение е този които приложил усилие в началото и може да се нарече национален герой! Със спорта всеки може да изрази себе се и да промени живота си на по на-добро ниво! Спортът е силата, най важно да не се предаваме във всичко което правим и да вървим само напред!

Ние подкрепяме спорта, споделете вашата история или вашето мнение, ваш съвет с Български народ! Ние ще я публикуваме. Ако желаеете, можете да се регистрирате и да публикувате сами.

От днес 17.05.2020 Отговори.БГ отваря официален профил със цел да се публикуват последващи интервюта с Българите от профессионални сфери, в блога. 

Пожелаваме Ви повече мотивация и действия във вашият безценен живот.

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии