Firefox е актуализиран до версия 83 с нов режим - HTTPS-Only

+30
258
Firefox е актуализиран до версия 83 с нов режим - HTTPS-Only

Потребителите на продуктите на Mozilla вече могат да актуализират (или да изтеглят) своя Firefox 83, който предоставя на потребителя ново, още по-високо ниво на сигурност.

Безопасността и сигурността на потребителите при сърфиране в мрежата винаги са били крайъгълен камък за разработчиците на Mozilla, поради което всяка нова версия на браузъра Firefox добавя още повече функции към нея в областта на защитата на клиента. 

И така, следващата, 83-та версия на „Fire Fox“ придоби режим HTTPS-Only, при който браузърът ще се опита да се свърже със защитената версия на сайта, дори ако потребителят е въвел адреса на незащитената http версия. 

Ако не бъде намерена защитена версия на хоста, Firefox ще даде грешка и няма да свърже потребителя с портала, тъй като остарялата версия на протокола (говорим за http), за разлика от https, не предлага криптиране на връзката, което означава, че предадените данни могат да бъдат прихванати.

Новият режим е изключен по подразбиране. Браузърът ще свърже потребителя с http-версията на сайта без никакви проблеми, ако клиентът желае и поема всички рискове.

ИЗТЕГЛЕТЕ НОВ FIREFOX СЕГА

RSS
Comment deleted
19:23
+2

Чудесно,Firefox много се развиват като уеб браузър

Зареждане...

Други статии