​Предимства на H.264 +

+33
623
​Предимства на H.264 +

Предимства на H.264 +

Въвеждането на кодиране H.264 + не води до разходи за промяна на производствените процеси на производството на оборудване и не изисква придобиване на скъпи патенти, което прави видео оборудването по-достъпно за потребителите; 

Кодекът H.264 + използва предсказуемо кодиране по ключови кадри, като значително намалява потока от дигитализирани видео данни с постоянен фонов образ в кадъра (според нашите оценки средно скоростта на предаване се намалява с около 4-5 пъти, а максимално - до 10 пъти). Това значително намалява натоварването на мрежите за предаване на данни и спестява място на устройството за съхранение, което съхранява видео архиви. Освен това, благодарение на компресията H.264 +, 3-мегапикселовата AHD камера, при равни други условия, осигурява няколко пъти по-ниска битрейт от 2-мегапикселова Full HD камера, използваща кодека H.264! 

Кодирането H.264 + потиска по-голямата част от шума, като кодира обекта на преден план на изображението с по-висока битрейт от фоновото изображение. Шумът е паразитен електрически сигнал, присъстващ във видеопоток, всъщност това е намеса в цифровото видео. Благодарение на подобреното намаляване на шума, H.264 + дава възможност да се получи по-високо качество и по-ясно изображение от предоставения кодек H.264; 

Kодекът H.264 + има отлична съвместимост със съществуващите системи за видеонаблюдение, които широко използват кодека H.264, което означава, че осигурява лесна употреба за най-широк спектър от съвременни устройства за видео наблюдение.

Резултат

Кодекът H.264 + се превърна в един от ключовите етапи в развитието на съвременните системи за видеонаблюдение. Като елиминира разходите за увеличаване на хардуера, той предостави на производителите инструменти за компресиране на видео сигнали по-прогресивно и ефективно. Благодарение на поддръжката на H.264 +, най-новите мултимегапикселови DVR, видео сървъри и IP камери могат да работят, без да създават постоянно голямо натоварване на компютърната мрежа и могат значително да спестят дисково пространство, използвано за съхранение на видео архиви.

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии