Яндекс отваря офис в България?

+32
931
Яндекс отваря офис в България?

ИТ гигант на Русия, разширява дейноста си в Европа отваряйки представителства, добавяйки нови езици в Яндекс търсачката. Според официален блог на Яндекс и "Отворената база данни на корпоративния свят", - компания навлезе на западноевропейския пазар през 2012 г. с офис в Люцерн, Швейцария. Екипът се занимава с привличане на европейски клиенти, популяризиране и продажба на множество услуги. След като се установява в Швейцария, компанията успява да разрастне успешно на европейския пазар, да установи контакти с бизнес общността и програма за обмен с местни университети. 

Сайт на руски - yandex.ru

Сайт на други езици - yandex.com

Според информация от официален български регистратор на домейни register.bg, компания Yandex Europe AG регистрира домейн yandex.bg през 2016. 

Сега стигаме до най главният въпрос - Яндекс ще отвори ли представителство в България?  

Отговорът на този въпрос е сложен, щом има доказателства за регистрация на домейн тогава можем да предположим че Яндекс има интерес в предоставяне на услугите си в България. Защо отговора е сложен? Според мен на Яндекс ще предстои голяма битка срещу Гугъл който е предвзел българсият пазар не само с търсачката. 

Времето ще ни покаже, само трябва да очакваме нещо ново и интересно за България. Разбира се най добре е да имаме собствена независима търсачка! Какво мислите по този въпрос? Споделете вашето мнение в коментарийте или в раздел въпроси тук

Поздрави,
General
RSS
Георги
20:18
+1

Добра е търсачка, само да я подкарат на български. 

21:20

Благодаря за интереса, руснаците предпочитат предимно тази търсачка. 

Зареждане...

Други статии