Bitcoin Струва повече от $19.000

+30
421
Bitcoin Струва повече от $19.000

Биткойн курсът се повиши над $ 19 хиляди за първи път от почти три години.

Цената на биткойн за 24 часа се е увеличила с 2,8%. По време на публикуването криптовалута се търгуваше на стойност 18 499 долара за монета а сега надхвърля $19.000.

Пазарът на криптовалути е във възходящ тренд по време на писането. Общата пазарна капитализация на криптовалутите вече е достигнала 546,01 милиарда долара, според данните на Coinmarketcap. Индексът на доминиране на биткойн е 62,92%

По-рано най-голямата компания за управление на активи - BlackRock - нарече биткойн „заместител на златото“. PayPal обяви, че биткойн може да се използва в портфейлите му. Пазарната капитализация на криптовалутите надхвърля половин трилион долара.

Ненормалният ръст в стойността на биткойните и рязкото търсене на него са свързани с желанието на инвеститорите да защитят спестяванията си от инфлация, твърдят анализатори от инвестиционната банка Deutsche Bank. Печатните машини в САЩ и ЕС много бързо ще наводнят икономиката с евтини пари, а с нарастващите проблеми в САЩ и ЕС доверието в долара и еврото спада.

Колкото по-близо е ваксинацията, толкова по-малко страх и по-голяма готовност на инвеститорите да поемат рискове и да получат висока възвръщаемост. При тези условия привлекателността на биткойните за спестяване и инвестиране нарасна. Златото се нарежда на второ място по рентабилност.

Възвръщаемостта на инвестициите в биткойни вече е нараснала до 147% годишно. Златото е поскъпнало само с една трета от началото на годината, а биткойните - 2,5 пъти.

Какво мислите за Bitcoin, това е балон или възможност за големи приходи?  Споделете вашето мнение в коментари, или в раздел въпроси тук

RSS
Все още няма коментари. Бъдете първият, който добави коментар!
Зареждане...

Други статии